BEROENDET

Mitt missbruk mitt ansvar. I över 10 år har alkoholen varit en central roll i mitt liv. En flykt en bekräftelse, en " bästa vän "  När något har varit jobbigt,stressigt, problem,glädje,sorg ,för mycket jobb, socialt altid har det funnits anledning och motivering för alkoholen. Jag har dock under alla år haft som princip att inte kombinera alkohol och arbete, Mitt beroende har aldrig varit öppet eller diskuterats då det varit något jag hållit för mig själv och min närmaste omgivning. Graden av beroende och  insikten till ett beroende e svår att se och ta in det e först nu efter mitt egna uppvaktande som insikten och reflektionerna över situationer hur jag skadat mig själv och andra. Beroende är ett begär det skapar mani en euforisk känsla av värdighet en ego boost som många gånger e helt fanatiskt men som samtidigt bryter ner en sakta men säkert.


MÄNNISKAN

Med många ansikten och skepnader, En överlevare som alltid stått på egna ben och aldrig haft något att falla tillbaka till eller stödja mig till. Alltid haft ett gott hjärta altid sett och suttit andra  istället för att ta hand om mig själv, lättlurad, blåögd.  Prestationsångest och en inre drivkraft att altid lyckas.

Trots mina alkoholproblem har jag alltid left som en vanlig människa haft jobb, gjort rätt för mig betalat räkningarna haft ett brett socialt nätverk. För 4 år sedan gick jag in i väggen och levde i ett destruktivt förhållande som raserade mig själv och min ekonomi det blev en krasch som nästan varande i 4 år med skulder,ångest destruktivitet . Det e först nu jag har orkat och haft drivkraften att ta i allt. 2016 sökte jag hjälp för mina problem, en hjälp som tyngde ner mig ännu mer med tunnelsenede inläggning på psyke, psykoser. Men min egna vilja ,drivkraft tog jag själv tag problemen jag slutade gömma mig och började se mig själv, med små och ibland stora steg har jag äntligen hittat tillbaka till mig själv och för första gången på många år e jag tillfreds med mig själv, . Drivs idag att kunna få hjälpa andra, förebygga och dela med mig av mina erfarenheter kring psykisk ohälsa och alkoholism. Mina problem som ångest, paranoia, dålig självkänsla kommer finnas kvar men idag kan jag styra och hantera det idag bestämmer jag mina dagar inte min psykiska ohälsa. Något som hjälp mig är att jag tog ett beslut att vara öppen och transparent om mina problem. 2017 arrangerade jag livsstilsmässan Borås mensfashion som min egna terapi . 2018 manifesterade jag på social medier med #VÅGAPRATA  


HOCKEY TRÄNAREN

Efter att ha varit med om spännade resa att bygga upp Sveriges första och enda invardrar förening gick jag vidare och vid 25 år ålder blev jag heltidsanställd  ungdoms tränare i Vienna capitals  Österrike. Under 3 års tid arbeta jag heltid som tränare. Dom sista 3 åren jag haft uppehåll från tränar biten. Idag är min drivkraft att kunna hjälpa,förebygga,bearbeta,motverka,påverka  psykisk ohälsa.