BEROENDET

Mitt missbruk mitt ansvar. I över 10 år har alkoholen varit en central roll i mitt liv. En flykt en bekräftelse, en " bästa vän "  När något har varit jobbigt,stressigt, problem,glädje,sorg ,för mycket jobb, socialt alltid har det funnits anledning och motivering för alkoholen. Jag har dock under alla år haft som princip att inte kombinera alkohol och arbete, . Graden av beroende och insikten till ett beroende e svår att se och ta in det e först nu efter mitt egna uppvaktande som insikten och reflektionerna över situationer hur jag skadat mig själv och andra. Beroende är ett begär det skapar mani en euforisk känsla av värdighet en ego boost som många gånger e helt fanatiskt men som samtidigt bryter ner en sakta men säkert.


MÄNNISKAN

Med många ansikten och skepnader, en överlevare som alltid stått på egna ben och aldrig haft något att falla tillbaka till eller stödja sig till. Alltid haft ett gott hjärta altid sett och suttit andra  istället för att ta hand om mig själv, lättlurad, blåögd.  Prestationsångest och en inre drivkraft att altid lyckas.

Trots mina alkoholproblem har jag alltid levt som en vanlig människa haft bra jobb, gjort rätt för mig betalat räkningarna haft ett brett socialt nätverk. För 5 år sedan gick jag in i väggen och levde i ett destruktivt förhållande som raserade mig själv och min ekonomi det blev en krasch som nästan varande i 4 år med skulder,ångest destruktivitet . Det e först nu jag har orkat och haft drivkraften att ta i allt. 2016 sökte jag hjälp för mina problem, en hjälp som tyngde ner mig ännu mer med tunnelseende inläggning på psyke, psykoser. Men min egna vilja ,drivkraft tog jag själv tag problemen jag slutade gömma mig och började se mig själv, med små och stora steg har jag äntligen hittat tillbaka till mig själv och för första gången på många år e jag tillfreds med mig själv, . 

Drivs idag att kunna få hjälpa andra, förebygga och dela med mig av mina erfarenheter kring psykisk ohälsa och alkoholism. Mina problem som ångest, paranoia, dålig självkänsla .Idag kan jag styra och hantera.

 Något som hjälp mig är att jag tog ett beslut att vara öppen och transparent om mina problem. 2017 arrangerade jag livsstilsmässan Borås mensfashion som min egna terapi . 2018 manifesterade jag på social medier med #VÅGAPRATA  


HOCKEY TRÄNAREN

Efter att ha varit med om späntade resa att bygga upp Sveriges första och enda invandrar förening gick jag vidare som 25 år gammal att bli jag heltidsanställd  junior tränare i Vienna Capitals  Österrike. Under 3 års tid arbeta jag heltid som tränare. Dom sista 3 åren jag haft uppehåll från tränar biten. Idag är min drivkraft att kunna hjälpa,förebygga,bearbeta,motverka,påverka  psykisk ohälsa.