BEROENDET

Mitt missbruk mitt ansvar lever idag som nykter men I över 10 år har alkoholen varit en central roll i mitt liv. En flykt en bekräftelse, en " bästa vän "  När något har varit jobbigt,stressigt, problem,glädje,sorg ,för mycket jobb, socialt altid har det funnits anledning och motivering för alkoholen. Jag har dock under alla år haft som princip att inte kombinera alkohol och arbete, Mitt beroende har aldrig varit öppet eller diskuterats då det varit något jag hållit för mig själv och min närmaste omgivning. Graden av beroende och  insikten till ett beroende e svår att se och ta in det e först nu efter mitt egna uppvaktande som insikten och reflektionerna över situationer hur jag skadat mig själv och andra,  jag inser att alkoholen varit orsaken. Beroende är ett begär det skapar mani en euforisk känsla av värdighet en ego boost som många gånger e helt fanatiskt men som samtidigt bryter ner en sakta men säkert.


MÄNNISKAN

Med många ansikten och skepnader, En överlevare som altid stått på egna ben och aldrig haft något att falla tillbaka till eller stödja mig till. Altid haft ett gott hjärta altid sett och suttit andra före mig själv istället för att ta hand om mig själv, lättlurad, blåögd.  Prestations ångest och en inre drivkraft att altid lyckas, altid vara sedd men för vem? 

Trots mina alkohol problem har jag alttid left som en vanlig människa altid haft jobb,altid gjort rätt för betalat räkningarna haft ett brett socialt nätverk. . För 4 år sedan gick jag in i väggen och levde i ett destruktivt förhållande som raserade mig själv och min ekonomi det blev en krasch som nästan varande i 4 år med skulder,ångest destruktivitet . Det e först nu jag har orkat och haft drivkraften att ta i allt. 2016 sökte jag hjälp för mina problem, en hjälp som tyngde ner mig ännu mer som bidrog till ett återfall som varade i 4 månader med tunnelsenede inläggning på psyke, psykoser. Men min egna vilja ,drivkraft tog jag själv tag problemen jag slutade gömma mig och började se mig själv, med små och ibland stora steg har jag äntligen hittat tillbaka till mig själv och för första gången på många år e jag tillfreds med mig själv, . Drivs idag att kunna få hjälpa andra, förebygga och dela med mig. Mina problem som ångest, paranoia, dålig självkänsla kommer finnas kvar men idag kan jag styra och hantera det idag bestämmer jag mina dagar inte min psykiska ohälsa. Något som hjälp mig är att jag tog ett beslut att vara öppen och transparent om mina problem oavsett följder med vänner, hockey eller synen på mig. Jag var tvungen för att kunna bearbeta. 2017 arrangerade jag livsstilsmässan Borås mensfashion som terapi.


HOCKEY TRÄNAREN

Efter att ha varit med om spännade resa att bygga upp Sveriges första och enda invardrar förening gick jag vidare och vid 25 år ålder blev jag heltids anställd  ungdoms tränare i Österike. Under 3 års tid arbeta jag heltid som tränare. Dom sista 3 åren jag haft uppehåll från tränar biten och jobbat sporadiskt med att hjälpa klubbar kring andra områden som rör hockeyn som cuper, rekryteringar,camper.